Is gezond eten echt zo veel duurder dan ongezond eten? - Trainwiththomaske.com

Is gezond eten echt zo veel duurder dan ongezond eten?

Is gezond eten nou echt duurder? Thomaske vraagt het zich al een tijdje af en ging daarom op onderzoek uit. Je leest het hier!

Hiervoor ben ik de Albert Heijn ingedoken en heb verschillende producten vergeleken.

Let op: Je spreekt eigenlijk niet van gezonde en ongezonde producten, maar eerder van een gezond of ongezond voedingspatroon. Als je bijvoorbeeld alleen maar appels eet is dit namelijk ook ongezond. Je kunt wel stellen dat bepaalde producten voedzamer zijn dan andere producten. Volkorenbrood bevat bijvoorbeeld veel meer vezels, mineralen en vitamines dan witbrood.

Ontbijtgranen:

Minder gezonde keuze: 400 gram Quaker chocolate flavour kost 2,99 euro.

Gezondere keuze: 450 gram AH vezelrijke havermout kost 0,89 cent.

Waarbij 1 KG AH basic muesli 1,89 euro kost.

Wat mij opvalt? De gezondere keuzes zijn goedkoper.

Snacks:

Minder gezonde keuze: Voor een zak Lay’s bugles van 115 gram betaal je 1,25 euro.

Gezondere keuze: Voor 100 gram AH snoepgroente paprika betaal je 1,09 euro. Voor bijvoorbeeld 235 gram AH ongezouten pinda’s betaal je 0,95 cent.

Ook hier geldt dat een gezondere keuze niet duurder hoeft te zijn.

Avondeten:

Minder gezonde keuze: Domino’s pizza, kosten rond de 7 euro. Stel je koopt een diepvries pizza dan ben je rond de 2,50 euro kwijt.

Gezondere variant: Stel je maakt een eiwitrijke maaltijd, kipfilet met zilvervliesrijst en paprika. Dan ben je rond de 3,30 euro kwijt.

Wil je een makkelijke maaltijd koken met broccoli, rundergehakt en aardappeltjes dan ben je maar 3,00 euro kwijt.

Of te wel ook hier hoeft het niet duurder te zijn dan een ongezonde maaltijd. Wel kun je ongezonde maaltijden vaker makkelijker afhalen dan gezonde maaltijden.

En zijn ongezonde keuzes goedkoper?

Nee, het is niet goedkoper, als jij er goed op let kun je zelfs met gezondere keuzes goedkoper uit zijn.

Als vrouw zou je ongeveer rond de 35-40 euro per week kwijt kunnen zijn aan eten. Als man kom kom je iets hoger uit, omdat je meer energie nodig hebt.

Gezond eten hoeft dus niet heel duur te zijn, mits je op een aantal dingen let. Hieronder staan een aantal handige tips die helpen om gezond en toch goedkoop te eten.

Tip 1: Maak simpele maaltijden.

Met gezond eten hoef je niet culinaire maaltijden te maken in de keuken. Houdt het lekker simpel en beperk de producten die je toevoegt.

Tip 2: Koop groente en fruit slim.

Ga op een donderdag middag naar de markt en koop daar je groente en fruit, dit is een stuk goedkoper dan de supermarkt. Of koop diepvries producten, deze zijn even gezond, langer houdbaar en goedkoper.

Tip 3: Bereid je lunch en tussendoortjes voor. Het scheelt je een hoop tijd om dat vooraf te bereiden, plus je weet waar je aan toe bent en gaat tussendoor niet snacken.

Over Thomaske

ThomaskeIk ben Thomaske, een echte sportfanaat! Ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Na verschillende studies gevolgd te hebben mag ik nu dagelijks vele mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Op mijn eigen nuchtere manier! Beweging + Voeding + een sterke Mindset = de sleutel tot een duurzame gezonde leefstijl.

Laat een reactie achter

Online
Train With ThomaskeX

Chat nu met Thomaske

Welkom op onze website. Via Whatsapp kan je ons bereiken voor vragen of een vrijblijvende ontmoeting met onze Personal Training Studio in Sneek 😀