14 Belangrijke dingen om te weten over voeding - Trainwiththomaske.com

14 Belangrijke dingen om te weten over voeding

Er staan vele feiten en fabels op het internet verspreidt, maar welke moet je nu geloven en welke niet? Wie heeft het verzonnen dat je na 8 uur ’s avonds niks meer mag eten? Joost mag het weten… Deze 14 punten zijn belangrijk om te weten als je wil beginnen met een verbeterd voedingspatroon. Neem niet alles aan wat op het internet staat, controleer je bron altijd!

1. Je lichaam heeft geen idee wat voor producten je eet, je lichaam handelt namelijk op basis van voedingsstoffen (koolhydraten, vetten en eiwitten, etc.)

2. Er bestaat geen enkele voedingsstof die je plotseling dik maakt ook niet die je zomaar slank maakt. 

3. De energiebalans is altijd leidend wanneer je wilt aankomen of afvallen. (Ieder pondje gaat door het mondje)

4. Koolhydraten maken je niet dik. Sterker nog: je lichaam vindt het helemaal niet fijn om koolhydraten op te slaan als lichaamsvet.

5. Er is geen maximale grens van 30 gram eiwit per maaltijd, aangezien je lichaam eiwit nodig heeft voor meerdere processen

6. Van vet word je niet vet. Vetten zijn noodzakelijk binnen jouw voedingspatroon. Wel levert vet in tegenstelling tot koolhydraten en eiwitten meer kcal per gram. Wees er dus zuinig mee.

7. Er is geen algemene richtlijn qua energie-inname om af te vallen of aan te komen, is voor iedereen verschillend.

8. Nee, na acht uur ’s avonds eten maakt je niet zomaar dik. (Tenzij je die dag al te veel had gegeten)

9. Suiker = suiker, nee de suikers uit fruit is niet gezonder dan uit frisdrank. 

10. Brood is gezond! Het bevat koolhydraten zoals zetmeel, een belangrijke energiebron voor het lichaam. Kies voor volkorenbrood, dit bevat allerlei mineralen, vitamines, vezels, koolhydraten en eiwitten. 

11. Fruit kun je beter eten dan drinken. Bij de bereiding van sap gaan voedingsstoffen uit fruit namelijk deels verloren. Bovendien bevatten kant en klare sappen relatief gezien meer suiker dan fruit. 

12. Met sporten verbrand je calorieën, maar als je vervolgens veel meer eet dan op een rustdag verknal je die negatieve energiebalans. 

13. Ja, melk is gezond, behalve als je er intolerant voor bent of er veel te veel van neemt natuurlijk. Zuivel is een bron van verschillende voedingsstoffen.

14. Of koffie gezond is, is afhankelijk van op welke manier deze is bereid: gezet met een filter of niet. Ongefilterde koffie kan het LDL-cholesterol verhogen, wat een risicofactor is voor hart- en vaatziekten.

Nog meer onzekerheden over voeding? Laat mij je helpen door hieronder een vraag achter te laten.

Thomaske Leijendekker | Train with Thomaske

Over Thomaske

ThomaskeIk ben Thomaske, een echte sportfanaat! Ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Na verschillende studies gevolgd te hebben mag ik nu dagelijks vele mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Op mijn eigen nuchtere manier! Beweging + Voeding + een sterke Mindset = de sleutel tot een duurzame gezonde leefstijl.

Laat een reactie achter

Online
Train With ThomaskeX

Chat nu met Thomaske

Welkom op onze website. Via Whatsapp kan je ons bereiken voor vragen of een vrijblijvende ontmoeting met onze Personal Training Studio in Sneek 😀